Josefine "JoJomen" Larsson

En långsam morgon, hemmajobb och några second hand-fynd
 
Imorse gick jag upp kring 08:00 med en olustig känsla i kroppen. Lite orolig, lite osäker. Ibland är det ju så. Låter det sjunka in och försöker inte analysera djupare kring det.
Ställde mig i köket och kokade upp guldmjölk. I väntan på spisen så gjorde lite yogaövningar på mattan. Det hör absolut inte till vanligheterna, men kände att jag behövde sträcka på mig. Haft ont i höfterna ett tag, men det känns bättre av att morgonstretcha lite. Vet att jag mår bra av yoga, dock är jag väldigt dålig på att prioritera det.  

Har sovit ganska dåligt hela veckan. Väldigt ont i magen och...vet inte vad det är men jag har haft ont i halsen, torrhosta och känt mig tung i kroppen. Inte som en vanlig förkyldning, utan en mer segdragen som inte riktigt vill bryta ut. Och det pendlar rejält. Tröttheten kan slå till på någon sekund jag kan sitta upp och känna "Om jag blinkar lite för långsamt så är det risk att jag somnar här...". 
Hoppas inte att det är något skitvirus. För, det vore ju...skit. 
 
Kröp upp i soffan med guldmjölken och laptopen. Läste, skrev blogginlägget ni hittar innan det här inlägget. En stund senare vaknade Palle. Jag la mig ned mot på hans bröst och sjönk ned. Älskar att ligga så. Göra mig så tung som möjligt och koppla bort tiden en liten stund.
 
 
Serverade Palle lite kaffe på sängen och gjorde en frukostskål till mig själv. Vi har ganska olika dygnsrythm. Jag älskar att gå upp tidigt, dricka kaffe och äta en rejäl frukost. Palle är inget fan av mornar, äter ingen frukost - men älskar kvällarna och nätter. Jag somnar väldigt ofta på soffan, mitt i en film, efter nåt glas vin... Zzzz.
 
 
Satte mig nedanför sängen på min sittpuff. Vi pratade life och hade onödigt men oh så intressanta diskussioner. 
"Vem var du när du var tio år?",
"Vilken är världens bästa låt?",
"Om du fastnade på en öde ö, vilken seriefigur skulle du helst vilja bli fast där med?".
 
 
Hämtade en kopp kaffe till mig med. När jag jobbar hemifrån så drickar jag sisådär en kopp om dagen, ibland två om det finns något kvar i kaffebryggaren. För några år sedan kunde det lätt bli fem-sex koppar om dagen, och i högstadiet närmare tio. Fy fan.
 
 
Palle åkte hem till sig och jag satte igång att jobba. Tidsinställde inlägg på sociala medier, filade på texter som skulle skrivas och redigerade några bilder. Egentligen skulle jag varit hos Ikkan idag, men eftersom jag haft ont i halsen till från några dagar så vågar jag inte chansa. Speciellt inte i dessa tider.

Dagens outfit var inte så fabulös. En t-shirt jag köpte häromdan för 25:- på Idrottens Second Hand i Kungälv. Sov även i den tröjan inatt då jag somande på soffan igår, vaknade mitt i natten och gick raka vägen från soffa till säng utan att varken byta om eller bosta tänderna. Heh. 
 
 
På samma second hand-tripp köpte jag även detta. En standard basic t-shirt "Basic Witch" i Starbucks-logotypen. En keramik-pryl det står SNAPS på. Tycken den var jättegöllig och fungerar nu som vas för mina torkade blommor på soffbordet. 20 spänn för den.
Sen köpte jag två vinylskivor också för tio kronor styck. Rod Stewart-Smiler och Pugh Rogefeldt-Hollywood. "Leif Johansson" - din skiva är i säkerhet.
 
 
Fika! En smörcroissant.
Jag satt och jobbade ytterligare en stund framför datamaskinen. Dagen blev aldrig riktigt ljus. Vid 15:30 var det redan kölsvart ute, och jag blev hungrig på käk.  
 
 
Kokade upp lite rester på spisen och rostade en baguett i ugnen... 
 
 
...och åt kronärtskocksoppa med extra persilja och svartpeppar + en mini-baguett med ost. 
 
 
Sedan tog jag en promenad. Surte är en ganska oinspirerande ort att promenera i. Kanske är det för att jag gått här så många gånger förr, kanske för att allt känns ganska rätt och grått just nu, kanske är det just för att...Surte är en oinspirerad ort att just promenera i. 
Det duggregnade, kändes nästan som väldigt lätt snö. Var ute och promenerade i någon timme. Lyssnade på Space Oddity med David Bowie och pratade resterande del av promenaden i telefon med Ikkan och sedan med mamma. Det var gött.

Resten av kvällen käkade jag chokladboll (som jag fick av min granne efter vi chattat på WhatsApp och jag berättat att min pms gjort mig så lipig den här månaden, haha) tittade jag på The End of the F***ing World (haha, muntert! Men himla bra serier faktiskt. Älskar soundtracket också!) på Netflix och försökte jag lära mig WordPress.
 
Thank you and good night, allezammen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress