Josefine "JoJomen" Larsson

Vi skogsbadar
 
En lördagförmiddag. Vaknade sent och åt en ännu senare frukost framför TV'n. Solen lyste, himlen var blå - men luften var anourlunda och det kändes klart och tydligt att det inte var sommar längre. Snarare den finaste höstdagen. Palle och jag packade en väska med varsin kamera och drog ut till skogen.
 
 
Jag kan inte så mycket om "den andra sidan", alltså Kungälv-sidan. I alla fall inte när det kommer till skogsområden och de bästa utsiktsplatserna. Palle, som bor på den sidan kan ju (inte helt oväntat) desto mer.  
Vi parkerade bilen intill en hästhage och promnenerade uppåt mot en skog. Tydligt skyltat att det fanns både får och kossor där, därför var det viktigt att stänga grinden efter sig. 
 
 
Det var ingen rask promenad vi gick. Snarare väldigt långsam där vi stannade flera gånger om för att fotografera vacker mossa, skalbaggar och ekollon. Sånt som man tar så för givet ute naturen, men som man sällan stannar upp och tar en närmare titt på. Kanske det man kallar för att "skogsbada", bah ligga och njuta av skogen. Något alla borde prova på ibland. 
 
 
Är så glad att Palle också börjat tycka om det här med fotografering.
 
 
Vi delar intresset för både foto, god hållning...
 
 
...och svampar. 
 
 
Titta så söta små skapelser! 
 
 
Hamnade högt uppe på ett berg och hade utsikt över Nödinge, älven och Klädkällarn.
 
 
Rönnbär. Måste plocka in några och ha hemma lite här och var. De är så fina. Även torkade sådana brukar vara väldigt fina tycker jag. I min hall har jag torkad vass och "fluffigt gräs" i olika vasar som jag plockade förra året. Världens enklaste och billigaste bukett juh.
 
 
Efter våg skogspromenad åkte vi runt med bilen i det närliggande området. Finast på hela trippen var väl ändå grisarna vi hittade intill en gård. Kom på oss själva att vi aldrig riktigt sett en gris på så nära håll, att man liksom man klappa, titta och prata med dem. Förmodligen ett utav världens sötaste djur.
 
 
 En annan lördag begav vi oss ut på en svamppromenad I Lödöse och Nödinge med Sofia och Robin. Sofia var ambitiös med svampkorg och påsar att plocka i.
Jag tänkte på andra viktiga saker, som bullar och termoskaffe. Man prioriterar olika, heh eh...
 
 
Ännu en fin höstdag. Tycker det är så mäktigt och vackert när solen strålar såhär genom träden. 
 
 
Vi tog bilen mot Tingbergs kulle och promenerade upp till Galgbacken, som är en en gammal avrättningsplats i mitten av 1800-talet. Skulle vilja gå fler sådanadär "historie-promenader" för att lära mig mer om det området man bor i. Hur såg det ut, vad har hänt, vem kommer härifrån etc. För egentligen, vad lite man vet om sitt område man bor i...
 
 
Nu för tiden avrättar man inte fölk här, då sitter man och dricker kaffe och äter gifflar och mandelkubb.
Mycket bättre sysselsättning tycker jag. 
 
 
När det kommer till svampplockandet så hittade vi jättemycket svamp! Sen var det ju en annan femma om de var ätbara eller inte, vilket de flesta inte var. Fanns en del Ollontoppar i skogen (som de inte heter, men ser ut att heta). 
 
 
Palle tog över min ena kamera och gick all in i det här med svampfotografering. Tappade man bort honom så var det inte sällan han låg på backen och dokumenterade småkryp, svampar, träd, gräs och stenar. 
Dagen efter den här promenaden hade han så ont i ryggen att han stånkade och stönade han av smärta för att han hade varit lite överambitiös med sitt fotograferande. Lille parveln.
 
 
Men, det gav ju fina resultat. Han borde bli svampfotograf, tycker jag.
Avslutar inlägget med en bild som Palle tog.
Det var två fina lördagsutflykter. Ut å skogsbada med er! <3 

Harre gött, HÄJ!