Josefine "JoJomen" Larsson

Hallifornia
Det är över en vecka sedan jag kom hem från Varberg och Hallifornia, men det är först nu jag kommit till ro med att sitta och gå igenom bilderna från vår lilla festivaldag. 
Hallifornia pågick i tre dagar, och vi var där tredje och sista dagen. Men det betydde inte att stämningen bland besökarna hade gått ned - tvärtom, jädrar sicken fredlig och go feeling det var i stan.
 
 
Hade tidigare bara hört talas om Hallifornia på sociala medier och tyckt att det sett så himla fint och kul ut allting. Det är en väldigt familjär stämning överallt och känns mer som en stor folkfest än festival. Kanske är...samma sak, förresten? Typ? Isch. Äh.
 
 
Överallt var det aktiviteter! Yoga, dans, surfning, livemusik etc. Solen sken och allt kändes som ett litet modernt mini-woodstock. Oerhört snyggt uppbyggt också. Så välgjort och genomtänt.
 
 
Mängder av små affärstånd fanns det också längs vägen. Vi stannade till på bland annat Tribadelic Desire där de sålde handgjorda smycken och accessoarer. Både jag och Sofia gick loss och köpte ringar och fotlänk. Får visa bilder i ett senare inlägg.
 
 
Reagerade på att de hade så himla mycket god och bra mat överallt! Har sprungit på festival sen jag var 15 år och jämfört med då - då det kändes som det bara fanns hamburgare och langos överallt så har det kommit så många olika sorter och varianter på foodtrucks med brett utbud. Eller, snarare - fler trucks, men med fokus på två-tre jäkligt goda och ambitiöst gjorda rätter. Jädrar så mycket fint det fanns.  
 
 
Vi körde på vegetarisk burrito med picklad lök, Pico de gallo, koriander och massor av grönsaker. Slemmigt men mättande. Fick knäppa upp byxan och ligga och jäsa vid vattnet en stund efteråt. 
 
 
Vem han än var, vad han än gjorde - så hade han en fantastisk kostym. 
 
Vi storsade omkring på området, satte oss på klipporna intill vattnet och pratade, tittade på folk,
Kände att jag blev trött efter ett tag. Mycket folk, intryck, lite bärs, värme. Kände att jag började zona ut på något vis. 
"Äh, hörrnih - jag behöver gå och bada!", sa jag - så det gjorde jag. Har inget bildbevis, men tre goda vittnet som väntade tålmodigt på mig. Kände mig som pånyttfödd när jag klev upp igen. Man badar alldeles för sällan...
 
 
Lagom till kvällen gick vi in till Surfers Corner och hängde i deras mysiga atmosfär med små tält, hängmattor framför scenen med livemusik. 
  
 
Sedan blev vi hungriga igen. Gick till världens mysigaste bar i området och beställde det som fanns på menyn: Hallandsrulle. Alltså det var så skoj att titta på kocken när han la upp allting stegvist. Bröd, sås, grönkål, sallad, svamp, lax, sås, blomsterblad, något crunch...
 
 
...och det var typ den vackraste rätten jag någonsin skådat. Många likes och hashtag foodporn gånger sju på den döh. 
 
 
Sofia och Robin tog en variant med lax medan jag och Palle körde på champinjoner. Vill åka tillbaka hit bara för att få äta Hallandsrulle. Nomnom.
Den där cidern ni ser på bordet by the way, den oranga som heter Sass-någonting.
Den kan ni skippa.
Den var bedrövlig. 
 
 
Nybadad, njuter, lullig, sommar. Aaaaaah. 
 
 
Djembeorkestern var coolast! Tung-gung!
 
 
Och folk som dansade, hängde, sov, sjöng med, chillade och bara vah. 
 
 
Puss puss.
 
 
Sedan blir det mörkt, solen gick ned och vi bestämde att det även var tid för oss att åka tillbaka till lägret. Vi promenerade längs vattnet och vidare genom sommarkvällen i Varberg centrum. Något coverband spelade Avicii på en uteservering, publiken gick all in och sjöng med i allt. 

Varberg, vilken stad ändå! Hit vill jag åka många gånger till. Tycker väldigt mycket om den här platsen. 
Tack för den här gången Hallifornia!