Josefine "JoJomen" Larsson

They are the eggmen, co co ca choo...
Vill bara visa de här fina äggen jag fick av min mormor häromdan. De är både gröna- och brun-aktiga i skalet. Känns som de är på låtsas eller kommer från någon Alice i Underlandet-film. 
Mamma har också hönor, jättefina silkeshöns med en stor kaluffs på huvudet som springer lösa i hennes trädgård. På våren och somrarna är de så sällskapliga och vill vara med och mumsa fikabröd om man sitter ute och gottar sig i solen. Vissa utav dem vågar äta direkt från handen också, det tycker jag är mysigt.
Deras ägg, till skillnad från mormors, är ofta detsamma i färgen. Lite brunvita. Och så är det väldigt mycket mindre och med runda i formen än den lite avlånga ägg-formen, if you fatt what aj miiin. 
 
 
För att inte tala om skillnaden på smaken. Att köpa ägg i affären är inte alls samma sak som att få direkt från hönan. "Hemma-gjorda" ägg smakar bättre och så är gulen så himla stark i färgen att allt man använder den till, som t ex steka pannkakor eller baka sockerkaka med, blir extra gult.
 
 
Om jag flyttar till hus någon gång i framtiden skulle jag nog vilja ha hönor. Och så ska de kunna gå fritt på gräsmattan, "boppa" och utforska tomten och hålla en sällskap när man sätter sig ute på trappen och dricker sitt morgonkaffe. Och så en katt på det, som ligger brevid en och vill ha massor av kärlek.
Sådär var det alltid i Sollebrunn. Man vaknade upp och satte sig ute på trappan brevid mamma som redan hade bryggt kaffe, och alla katter och hönor vad med. Nu när jag tänker tillbaka på det så blir jag nästan lite gråtfärdig. För det var så fint. Så jäkla enkelt, men så fint...


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress