Josefine "JoJomen" Larsson

Studio Surte Kraftstation.
Idag har Studio Surte Kraftstation öppet här i Surte!
Har skrivit tidigare här på bloggen och mina andra sociala medier om det här stället som jag är så glad över att vi har här i orten. Här har jag, förutom att hälsa på de fina människorna som står bakom hela projketet, plåtat en hel del pressbilder och skivomslag.  Tycker mycket om den här byggnaden!

 
Det här stället är en renoverad kraftstation på Surte Åkeris industriområdet. Det byggdes 1946 och är från början ett reservkraftverk till Surte Glasbruk. Den har gått från att vara en ganska ruffig och bösig byggnad i dåligt skick till att ha blivit en kanonfin event-lokal, pop up-store och konferens- och festlokal för företagare. Här inne har det varit bl a chilimässor, bok-releasefest, julfest och flera öppet hus-dagar då det säljs både växter, fotokonst, inredning, kläder och fika.
 
 
Camilla Sporre, som är ägarinnan, var min hyresvärd när jag hyrde kontor på Kontorshotellet som ligger här i Surte. Vi har samarbetat en hel del tidigare med fotografering, och när Kraftstationen öppnades så fick jag äran att ha flera utav mina verk på väggarna (helt sjukt att se sina prints så stora - liksom två meter på långsidan. Woah!) samt sälja prints på några utvalada verk från Surte och Göteborg. Vi har bland annat Älvsborgsbron, fågeldammarna uppe vid Surtesjön, en gammal bubbla som står på åkeriets industriområde och Centralstationen.
 
 
Idag fredag har Kraftstationen sista öppet hus innan det är dags för ett litet sommarlov.
Bruksvägen 4, klockan 15:00 till 18:00 är det som gäller om du vill passa på att besöka denna byggnad för antingen shopping, eller bara kolla runt i den här fantastiska lokalen.
Och! Bara tio minuter norr om Göteborg. Bra vah!
 
 
Gå dit, omedelbums! (eller, när det öppnar så att säga...).

Harre gött, häääj!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress