Josefine "JoJomen" Larsson

Jag berättar vad som helst.
De allra flesta som läser den här bloggen känner mig redan ganska väl förmodligen, 
men sen har vi dem som kanske bara "känner mig" men som faktiskt inte känner mig på riktigt.
Och så har vi de som ramlat in här av en slump och inte vet ett skvatt på mig. Välkomna, hur som haver. 
Nu får ni lära känna mig lite till i form av en "fylla i"-lista som man kunde hitta i
"Mina  vänner"-boken för sisådär 100 år sedan. 
 
 
Hur gammal är du?
25. Om åtta dagar blir jag 26! Herregud...

Hur gammal känner du dig?
Jag vet inte. Ibland känner jag mig som 17, som att jag lurar dem på Systemet när jag kommer in och ska plocka på mig några flaskor. Räcker fram mitt leg sådär ursäktande. Någon dag känns det som att de ska "komma på mig". 
 
Vart bor du?
Hyresrätt. Förstahandskontrakt på en etta på 38 kvm i Surte, som i sin tur ligger sisådär tio minuter norr om Göteborg. Här trivs jag bra, men längtar lite bort också... 
 
Vad har du gjort idag?
När jag svarar på den här listan är det måndagmorgon, klockan är 08:02 och jag har bäddat ihop min bäddsoffa (jeap, har ingen riktig säng), slängt på mig en tröja som få fungera som morgonrock, kokat gröt och ätit upp den, borstat tänderna och tvättat mitt ansikte. Har även skrivit ut lite kvitton jag ska skicka iväg, letat fram dokument min revisor behöver, skrivit blogginlägget som Botaniska Trädgården och scrollat lite på sociala medier. Kaffebryggaren är laddad så jag tänkte på och sätta på den så jag kan få min morgonkopp...
 
Sommar, höst, vinter eller vår - vad föredrar du?
Ingen som helst tvekan om att det är sommar. Bara scrolla i mitt bloggflöde för att se vilka fantastiska dagar vi haft.
 
 
Är du beroende av något?
Kaffe. Absolut kaffe. Hade sån djävulsk huvudvärk i lördags när jag vaknade upp, samma dag som vi skulle ut med båten ni vet. Två alvedon hjälpte inte ett skvatt. Det var först när jag kom på att jag inte druckit kaffe på sisådär 27 timmar och jag fick min första kopp vid 12-tiden som allt lättade och jag mådde mycket bättre.
Sen, en annan grej - russin. Jag måste alltid ha russin hemma. Höhö. 
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Längtar något kopiöst till Sweden Rock Festival nu. Överlag, jag längtar bort. Jag längtar att vakna upp och se någonting annat. Inte behöva tänka på några måsten och känna att jag kan slappna av. På riktigt.
 
Vad är du på för humör just nu?
Känner en klump i bröstet. Någon form av nervositet och osäkerhet. Därför jag är tvungen att sitta och skriva en sånhär "onödig"-lista efter att ha suttit med revosir- och andra pappersgrejer som jag tycker är jobbigt. 
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Köper ytterst sällan smågodis. Är mer en fika-person som tycker mycket om äppelpaj med vaniljsås och så.
Choklad måste jag ju säga också. Choklad är det bästa som finns. Sen kommer äppelpaj. 
 
Vilken är din favoritaffär?
Får man säga ICA Maxi? Jag älskar att handla mat, haha!
Tycker även om Indiska, H&M och Klädkällaren (BÄST). 
 
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Definitivt en morgonmänniska. Vaknar ofta 07:00-07:30 av mig själv, även när jag är ledig eller varit ute sent dagen därpå. Är som mest kreativ tidig morgon och förmiddag. Sedan när klockan börjar närma sig 13:00-14:00 så börjar det svalna och det känns som att det rinner av mig. Då måste jag göra något annat
 
 
Har du blivit sydd någon gång?
Nej. Har skadat mig väldigt lite. Inga brutna ben, stukade fötter eller köttsår av något slag. Tackar för det.
 
Vem gjorde senast något extra speciellt för mig?
När jag läste frågan var mamma den första jag tänkte på. Varje gång jag mår som sämst så ringer jag henne. Behöver inte alltid säga så mycket till henne i telefonen, om inte annt går det knappt för jag bara gråter. Trots det så är hon världens bästa stöd och säger så mycket bra. Jag älskar henne så fruktansvärt mycket.
 
Är du blyg?
Ibland. Känner mig ofta som två olika personer. Det går upp och det går ner. Ibland kan jag inte gå utanför dörren för att jag inte känner att jag har någon talförmåga. Är liksom stum och vet inte alls vad jag ska säga.
Andra gånger så är jag verkligen den som tar kontakt med folk, håller igång konversationen och frågar massor av frågor. Det läskiga är att jag inte riktigt kan styra "vem jag är" när jag vaknar upp om mornarna. Är jag den tillbakadragna och väldigt låga idag, eller den pratsamma och pigga? Svårt det där.
 
Vad heter du i andranamn?
Ellinor. Tycker jag är ett fint namn. 
 
Vill du gifta dig?
Ja! Kanske inte det där traditionella mer kyrka och hela faderullan. Längtar mer att ha en stor fest med vänner och familj, käka gott, dansa och lyssna på massor av musik. Vill fira kärleken. "Hurra! Ni är jättekära och glada ihop!" typ.
 
Har du några smeknamn?
De allra flesta kallar mig faktiskt bara Josefine. Tycker jag är fint, för...jag tycker om mitt namn. 
Men de smeknamnen jag får höra mellan varven är bland annat Josse, Jossan (av någon anledning är det alltid lite äldre som kallar mig det, mina kompisars föräldar, föredetta pojkvänners föräldrar etc), Svin (säger man Josefine snabbt så blir det faktiskt Svin. Såklart var det min syster som kom på det...), Svempa, Sven, Kossa (efter Jossa-Kossa), Larsson (efter Repmånad. "Larsson kan inte reglimentet!") och JoJo. 
 
 
Nu ska jag fortsätta redigera bröllopsbilder. Snart är det slut, för den här gången.

Ha dä gött, häääj!