Josefine "JoJomen" Larsson

Vadholmen, Aröd
Det är september nu. Folk får skrapa rutorna på bilen på mornarna innan de kan rulla iväg mot jobbet. Jag har redan dragit på mig kappan och virat halsduken om mig. Är det för tidigt? Nja, jag vet inte. Jag tycker det är mysigt. Jag gillar hösten.
Men jag diggar värmen också, förstås. Har flera bilder från det som var sommaren 2019 som jag skulle vilja visa. Vi börjar i Aröd, en kväll som kanske var den finaste sommarkvällen i mannaminne...

Mamma köpte ju hus i Aröd för inte alls längesen, och det är så WOW att man lipar lite inombords varje gång. Tänk vah, efter så många år som mamma pratat om och längtat efter att ha ett hus vid havet - och nu har det hänt. Blir så rörd av det hela. 
 
 
Jag blev upplockad utanför min lägenhet av mamma en fredagkväll runt 20-tiden. Solen lyste, stark och varm. 
Vi åkte raka vägen hem till mamma för att packa om lite väskor för att ta med oss ner till Vadholmen.
 
 
Så fantastisk kväll! Är här ute alldeles för sällan, i synnerhet kvällstid. Allt var så lungt, tyst och mjukt. 
 
 
Jag hade köpt med mig lite kvällsfika till våran utflykt. Som lite cider. Är ju folköl/alkoholfri öl/cider-upptäcksman, så måste ju gå igenom sortimentet på lokala Coop här i Surte.
Såh, den här cidern - fem av fem! Älskar’na!
 
 
Annat jag älskar: frukt, chips, dipp, philadelphiaost, Cristiano, ölkorv, oliver, dippa grönsaker i holiday-dipp.
Aaah, ni förstår. Det var gott. 
 
 
Och kvällen blev bara finare och finare...
 
 
 
 
 
...och finare, och finare. Vi satt ute på klipparna nästan fram till midnatt. När solen var helt borta rullade vi hem till mamma.

 
Det var fortfarande väldigt varmt ute, kändes nästan dumt att gå in. Så, vi bestämde oss för att sova utomhus den natten. Vi drog ut varsin madrass, ett gäng kuddar och kröp ned under täcket under en klar himmel. Det var så oerhört fint. Varför sover man inte utomhus såhär oftare? Det är ju det skönaste man kan få uppleva, typ. 
Somnade som en stock gjorde jag också. Gud så skönt det var.
 
 
Morgonen därpå vaknade jag runt 06:30 av fågelkvitter och äppelduns. Med "äppelduns" tänker jag på mammas äppleträd i trädgården. Äpplena släppte från träden och dunsade ner i marken. Ett fint uppvaknande.
 
 
Mamma vaknade en liten stund efter. Jag gick in och gjorde morgonkaffe och serverade det i koppar jag fått av Eklund Keramik på Clart Studio i Varberg. Älskar den blåa färgen och att de känns så "keramiska" och handgjorda ut. Unika. 
 
 
Det blev allt varmare och redan när klockan var runt 10 på förmiddagen visade termometern runt 25 grader. Pjuh. 
Mamma och jag bestämde oss för att bekanta oss med grannområdet och promenerade ner till...
 
 
...loppis!
 
 
En riktigt gårdsloppis i en gammal lada. Termoskaffe, småkakor och trubadur på utsidan, hängmattor och gott om sittplatser. 
 
 
Så mycket småprylar överallt!
 
 
Och flera katter på gården...
 
 
...som tog skydd i skuggan för värmen. 
 
 
Kom hem sisådär 20 kronor fattigare efter att ha köpt en skål, tre matchande kaffemuggar i finaste orangebruna-färgen, en spetssjal till mamma och ett par harembyxor som inte syns på bild.
Mer än nöjd.
 
En utav de finaste sommardagarna, ute på Aröd - hemma hos mamma. 
Tänk vah, att hon bor här ute nu. Det är så fantastiskt fint att man blir rörd varje gång.