Josefine "JoJomen" Larsson

Strömma Farmlodge
 
Hallå, hej. Det var längesen jag skrev några rader här. Mycket har hänt sen senast. Jobbat, haft semester, fotograferat bröllop, varit här, varit där, ledsen och glad. Mest glad. 
 
Försöker träna på att ta med kameran mer i vardagen. Tycker ju det är så roligt att se tillbaka på vad man gjort, vilka man hängt med etc. Såh, jag tänkte visa hur min helg har varit - då vi var ett gäng som åkte ned till Varberg.
 
 
Vi; Palle, Sofia, Robin och jag skulle besöka Hallifornia; en sommarfestival i Varberg med fokus på ”good vibes only” skulle man kunna säga. Utomhusyoga i parken, prova på-aktiveteter inom vattensport, livemusik, eldshow och massor av sköna kreatörer som stod och sålde sina alster i små stånd. Mer om festivalen tänkte jag samla i ett annat inlägg, för i detta tänkte jag berätta när vi var på Strömma Farmlodge. 
 
 
Jag har följt Strömma Farmlodge på sociala medier sen flera år tillbaka och även köpt deras fina bok om hur hela Strömma kom till (min favoritfotograf Kristin Lagerqvist, även kallad Krickelin, har tagit alla bilder i boken). Var så glad att äntligen få komma hit och se allt på riktigt!
 
 
Strömma ligger ungefär en mil utanför centrala Varberg, omringat av ängar, åkrar och skog. Här finns två butiker, en restaurang, ett café, bed and breakfast och en scen som under somrarna har besökts av flera kända band och artister. Hade varit väldigt kul att kolla in Mustasch den första augusti...
 
 
Hade gärna stannat för en fika, men blev mer en liten snabbvisit inne i caféet. Så oerhört vackra fönster och klängväxterna som skapade sånt fantastiskt dovt ljus inne i lokalen. 
 
 
Oerhört inspirerande människor som har hand om detta. Tänk vah, vågar köpa en gammal lada och gå all in med alla idéer och projekt. Älskar det. 
 
 
Det fanns så mycket grejer som verkligen lyftes fram i den miljön. Och hur de bevarat gamla lager av tapeter, sten och betongen i väggarna, golven som knarrar lite...allt det här ”operfekta” blir ju liksom helt perfekt.
 
 
Här har du material för dina #foodporn-bilder på Instagram, sa mitt sällskap. Höhö, no shit. Hade stått och lagat mat hela dagarna om jag hade kunnat få använda så fina redskap och porslin. 
 
 
Köpte inte med mig någonting den här gången, även om jag tog med mig en inre kick av att få vara i en sånhär fin miljö. Vill komma tillbaka snart igen. ❤️
 
 
Tack Strömma! Vi ses snart igen.
 
Kanske var det lite osmart att börja berätta om slutet såhär i första inlägget av vår Varbergsvistelsen, haha! Aja, men så fick det bli. Mer fokus på Hallifornia och vårat camperi i nästa inlägg...
 
Idag är det måndag, semestern är slut för denna gång och dags att återgå till vardagen. 
 
Tack för att ni läste!