Josefine "JoJomen" Larsson

Campingoskulden
 
Jag har campat! Sovit i tält! För första gången i mitt liv! STORT!
Ja, kanske är det lite lustigt. Att ha åkt på festival i sisådär 12 år, men aldrig tältat en endaste gång. Har varit oerhört bekväm av mig och hyrt stugor eller sovit på hotell eller vandrarhem. Höhö. Tja.
Men! Någon gång ska vara den första, och nu är det gjort. Och fy fan vad mysigt det var. 
Nu har jag liksom elva olika flikar uppe på både datorn och mobilen med potentiella tält att köpa. Heh...
Änywäj, änyhaow - såhär vart det.
 
 
Sofia, Robin, Palle och jag campade på Läjets camping strax utanför Varberg. En oerhört familjevänlig camping där barn, hundar OCH katter (!) cirkulerade överallt. Har förstått att det här med camping är någon slags livsstil, det är liksom inte "vi packar lätt", "vi är bara här i några dagar". Oh nej. Våra grannar hade gått all in med allting. 

Pelargoner, odlingslådor med örter, kristallkronor i förtälten, TV, utegym, en husvagn man kunde styra med en joystick, hundgårdar, trall, staket...
asså, herr-e-gud. 
 
 
Vi hade inget av det däringa, men desto mer riktiga camping-tillbehör. Sofia och Robin som är lite mer rutinerade och erfarna tältare och som dessutom ska åka och bestiga Kebnekaise om sisådär två veckor (?!) hade löst allt så fint med tält, liggunderlag, grill och trangiakök. Sån himla service. 
 
 
Vi köpte picknickfilt och käk på ett närliggande Coop och mumsade kött, sås och potatis lagom till solen började gå ned. Och drack fulöl.
Gott. Göörgott.
 
 
Lagom till tolvslaget kröp vi ned i våra sovsäckar, och jag måste säga att det var längesen som jag sov sådär jädrans gott. Var beredd på att jag skulle ligga och vrida och vända på mig, gå upp tidigt och ut genom tältet för att ta ett morgondopp eller något medan de andra låg kvar - men icke! Vaknade utvilad och nöjd runt 08, ungefär som resten av gänget. 
Fokuserad frulle för Palle. 
 
 
...och en annan intog en stadig frulle med kaffe i kåsa och riktigt festival-smörgås; polarbröd med paprikaost. Det var ett fint peacemärke från början, men jag var lite för hungrig, därav en uppäten smörgås.
Såh, det var några bilder få bilder från campingen. Fick definitivt mersmak på det däringa och vill lära mig mer om det. Tänk vah, känns som en helt ny värld har öppnat sig för mig.
En väääääärld full av liiiiiiiiv...!

Oh, baj dä wäj!
Jag trodde jag hade sett allt på campingen. Alltså; blomsterrabatter, kristallkronor, utegym, katter och faen hans moster - men lagom till att vi hade packat ihop våra tillhörigheter och skulle ta en sista sväng på toaletten innan vi lämnadet campet; så möttes jag av pricken över i:et, grädde på moset osv:
En geisha. Som stod och målade sig inne på damernas toalett. Vit i ansiktet, röd ögonskugga och smala röda läppar. DÄR hade vi THE slutkläm på hela camperiiiet. 

Tack för mig
- i nästa inlägg berättar jag mer om den faktiska orsaken till att vi åkte till Varberg, nämligen Hallifornia! Hurra!