Josefine "JoJomen" Larsson

Vi minns första gången när änglarna sjöng, hur vårsolen värmde och vintern var glömd.
Å här sitter jag och blickar tillbaka mot fredagen...
Tänkte att ni skulle få se hur den var ni också. Hey ho, let's go!
 
 
På dagarna redigerar jag bilder från tre olika bröllop. När jag känner att det börjar bli motigt och går mer dåligt än bra brukar jag ta paus. Ut och gå, träffa kompisar eller röja i lägenheten. Det måste jag göra, annars så är det onödigt arbete - och nästa gång jag kommer tillbaka till bildredigering får jag göra om allting för att jag inte blir nöjd.
Det har redan hänt x antal gånger; "Det här blir inte bra, jag redigerar om dem". Och så, börjar jag om. Jag vet, det är inte bra alls att göra så - men när det kommer till bilder så har jag oerhört svårt att lämna ifrån mig någonting som känns fel i magen, som inte känns jag. Och även om det går långsammare än tidigare år, på grund av flera olika orsaker - så känner jag ändå att jag går framåt. Det är ju bra i alla fall. 
 
 
Den här bilden får symbolisera hur det kan se ut när jag sitter och jobbar hemifrån framför datorn. Kaffe och skorpa. Älskar kaffe och skorpa. Mamma köpte det, och massa annat gott från Coop, till mig en dag när jag mådde som sämst för ett tag sedan. 
Ska från och med nu alltid ha skorpor här hemma. 
 
Satt och jobbade, det gick trögt. Lipade en skvätt av frustation, men efter ett tag kändes det som att det började gå bättre. Tillåter jag mig själv att lipa av mig lite så brukar det gå så mycket lättare efteråt.
När klockan var 13:00 gick jag bort mot Kontorshotellet sisådär 150 meter från min lägenhet. Jag har ju tidigare haft kontor där men sa upp det för ett tag sedan, trots det så träffar jag ändå mina gamla kontorsgrannar en gång i månaden för lite samtal om...livet. Vi är ungefär fem stycken brudar som träffas hos en som heter Lise som jobbar med personlig vägledning och coaching. Varje träff har vi olika teman, såsom Mod, Planering, Talang och liknande. Det ger väldigt mycket energi att sitta med dem, och jag känner att jag kan slappna av till fullo med dem. Vi skrattar och gråter, pratar jättemycket eller sitter helt tysta. Det är så enkelt, och så fint.
Tycker oerhört mycket om dem och är så glad att jag fått chansen att lära känna dem. 

 
Efter mötet promenerade jag hemåt igen, hade positiv energi. Käkade lunch och fortsatte jobba med bilderna. Utanför fönstret lyste solen och allt blommade. Så oerhört fint är allting nu.

När klockan var 17:00 bestämde jag mig att det fick vara slut för idag med redigeringen. Mathias hade hört av sig tidigare under dagen och tyckte att vi skulle grilla  under kvällen. Det vill man ju inte tacka nej till, så efter lite telefonsamtal hit och dit så bestämde vi att vi skulle ses hemma hos Jesper och Ida borta i Älvängen.
Hemma hos dem hänger Curtan.

 
Mathias plockade upp mig 17:30, sedan åkte vi vidare till Älvängen. Ida och Jesper köpte hus där i höstas och håller nu på att bygga en altan + göra plats för en jacuzzi (!). Helt crajzi. Men de trivs, är glada och kämpar på. 
Jesper var den första jag lärde känna när jag flyttade till Surte för snart fyra år sedan. En bildrulle som åker kors och tvärs i Europa på biltävlingar mest hela dagarna, sen tycker han om bra musik också. Det gillar vi!
 
 
Jesper visade stolt upp sina nyinköpta vinyler. Han har kommit in ien punk-fas nu och bläddrade bland Radioaktiva räkor, Strebers och massor av andra band jag aldrig hört talas om. Något band hade gjort en bedrövlig version av Roxettes låt The Look som stängdes av lika fort som den åkte på vinylspelaren. Uh. 
 
 
I köket var jag sallad- och halloumiansvarig. Drack under tiden en väldigt god lättöl från Nya Carnegiebryggeriet. Jag har druckit flera av deras öl vid tidigare tillfällen, och jag faktiskt tyckt om allihopa. Den här lättölen smakade väldigt mycket och bra för att vara en lättis. Definitivt en jag kommer köpa på mig flera av.
 
 
Ida och Mathias var köttansvariga. Ida hittade en termometer i kökslådorna. När hon försökte kolla hur den fungerade så vet jag inte riktigt vad hon gjorde, men det såg ut som hon mätte på sin bröstvårta. Se om den hade feber eller så...

 
Let's do this shit!

 
Fläskytterfilé, halloumi (pretty burned men ändå väldans goda) och majskolvar tillsammans med något annat slags kött låg på grillen. Mathias spelade Håkan Hellström och Timo Räisänen på guran och Ida vred och vände på steken. 
 
 
Öppnade en till folköl. En "gó IPA". Mycket bra namn på ännu en god folkis jag beställt hem när jag storhandlade på Mat.se för några veckor sedan. Himla bra sortiment på folkisar där måste jag säga, blev förvånad. Skoj!  
 
 
Jesper var pommesansvarig och kom ut till bordet med en plåt full med potatis. Sedan var grillerit färdigt och började käka. Herregud vad hungrig jag var kände jag när jag började äta, och jädrar i min lilla låda vad gott det var! När jag blir stor ska jag också skaffa en riktig grill och bli bra på't. Det är ju så gott och så roligt att vara ett gäng och göra det tillsammans med sina kompisar. 
 
 
Gulliga! Fyra år har de hängt ihop nu. Gucciegoz...
 
 
Mathias fick låna min kamera och gick loss rejält. Kanske ska jag anställa honom framöver att ta mina bilder till bloggen...
 
 
...fast jag får nog vänta lite tills han lärt sig det här med vidvinkeln och så, tror jag.

Det var en himla fin fredagkväll i alla fall. Skönt att komma från datorn lite och, återigen, nyttja sommarkvällarna. Känner att jag verkligen gjort det den här veckan, trots att man mått lite sisådär till och från. 
När jag skriver detta är det lördag. Jag ska fortsätta med bildredigering, ikväll får jag se vad jag hittar på. Om jag följer med ett gäng kompisar till crusingen i Kungälv eller stannar hemma och fortsätter äta skorpor. 

Tack för att ni läste! <3