Josefine "JoJomen" Larsson

I Babyland kallar alla varandra för Baby.
Gick upp tidigt på fredagen för att tvätta och jobba framför datorn. Förstår inte hur mitt lilla hem på 38 kvm kan bli så stökig när jag inte varit hemma så mycket. Och när jag är hemma så sitter jag vid datorn och jobbar. Trots det ligger det prylar överallt, huller om buller, ingen ordning på allting. Vafalls?
 
 
Anyway, efter några timmars jobb så gjorde jag mig iordning för att åka till stan. Jag skulle möta min syster Louise i Botaniska Trädgården för att fotografera bilder på hennes stora mage! Hon och Hasse ska ju ha barn i juli, och Louie är så rund och gó nu! Blir rörd bara jag tänker på’t att de ska ha barn, mamma ska bli mormor och jag moster.
 
 
Vi började med fika på deras Gardencafé, som det så fint heter. Vi tog varsin morotskaka med jordgubbar och blåbär på. Till det drack jag en fin apelsinjuice och tittade på  skator och ekorrar som sprang mellan träden. 
 
 
Jag har bara haft en gravidfotografering tidigare, så visst var jag lite nervös. Det är ju alltid lite speciellt att plåta någon man står nära också. Louise vill inte vara med på kort i vanliga fall, därför blev jag både överraskad och glad när hon frågade om jag kunde ta lite bilder.  
 
 
Här är de! Är så oerhört glad att Louie hittat en så bra kille. Tycker om dem båda så himla mycket. 
Första gången vi träffade Hasse var genom en gemensam vän i Göteborg, typ 2010 tror jag. Redan då sa jag till Louise att "Honom ska’ruh ha!". Sedan tog det ett par år tills de sågs och tog upp kontakten igen.
Och nuh! Sen ett år tillbaka bor de tillsammans i Kode utanför Kungälv - och snart blir de tre! <3 
 
 
Botaniska blomstrade för fullt. Det fanns så mycket att titta på, och precis som varje gång jag besöker platsen tänkte jag "Varföt hänger jag inte här hela dagarna?". Detsamma gäller Trädgårdsföreningen och Slottskogen - fantastiska platser. 
 
 
Hasse poserar framför vattenfallet i Japandalen.
 
 
Vi strosade runt i trädgården ett tag och avslutade allting med en glass. Därefter fick jag skjuts hem till Surte. Då jag inte käkat någon riktig mat under dagen var jag rätt hungrig. Bestämde att jag tillsammans med Palle och Sami skulle ta oss upp till sjön och köpa med oss pizza (blivit mycket av det den senaste tiden, Ehe...).
 
 
Vi satte oss på min favoritutsiktsplats vid baddammen. Här har man utsikt över hela orten och bort mot Angeredsbron åt ena hållet och Bohus Fästning åt andra. 
 
 
Jag lärde känna Palle förra hösten genom en fotosession jag hade med hans band Nala (de spelar på Sweden Rock Festival i sommar - fatta så skoj!) där han är gitarrist, men det är först på senare tid som vi börjat hänga lite mer. Palle är snäll, Palle är bra. 
 
 
Vi satt och käkade pizza och såg hur solen sakta men säkert gick ned. Vi pratade pensionssparande (oj vad konstigt det kändes att skriva det där), framtidsplaner, drömmar, komplex och fästingar. Typ.
 
 
När klockan var 22:00 hade jag kramat både Sami och Palle hej då. Redigerade några bilder från dagens fotografering i Botaniska för att sedan krypa ned till kojs och ladda inför lördagens båtutflykt, men det har ni ju redan sett bilder ifrån. Om inte, kolla här!  
Tack för att ni läste! <3 

Harre gött, häääj!