Josefine "JoJomen" Larsson

Du kan lalla runt i Vasa bäst du vill.
När jag var yngre var jag bergsäker på att jag skulle flytta till Göteborg när jag blev stor. Mamma, min syster Louise och jag åkte dit tillsammans ganska ofta för att shoppa, gå på bio, Liseberg etc när vi var mindre. Louise och jag tog ledigt från skolan och så åkte vi iväg tidigt på morgonen och kom hem senare samma kväll - helt schlutt var man då. 
Då var resan en enrom tripp. Göteborg var så stort och så himla långt bort.
 
Idag bor jag inte i Göteborg, men väldigt nära. Det tar sju minuter med pendeln från Surte och in på Centralstationen i stan. Himla smidigt. Väldigt glad för dessa förbindelser. 
 
 
Min kärlek till stan har inte svalnat. Speciellt inte såhär års. Skulle nog i framtiden kunna se mig själv bo någonstans i stan. Kanske. Vet inte. Eller, jo?
Var och när det kommer bli har jag ingen som helst aning om. Men jag gillar stan, det gör jag. 
Där inne på Storan har man gått på många konserter. Första gången jag såg Mustasch var där inne. 2007. Jag var 14 år, min syster 16. Vi stod längst fram och fick varsin puss på munnen av Ralf. Det va fint, tycker jag. 
 
 
Köpte häromdan en mjukglass med tuttifrutti-strössel på och satte mig vid kanalen. En Paddan-båt packad med turister åkte förbi. Guiden längst fram i båten pekade med hela handen åt både höger och vänster samtidigt som hon berättade på området. Jag vinkade glatt mot passagerarna på båten och några gamla pensinärsgubbar skrattade och vinkade tillbaka.
Kanske trodde de att jag var någon turistattraktion. 
"Här har vi en turist från Surte ätandes en glass i solens sken! Denna sortens fölk är inte så
bra på att kitta fönster men tycker väldigt mycket om att laga mat!".
 
 
På andra sidan kanalen parkerade en grön folkvagnsbuss. Den skulle jag vilja ha. Tänk att få åka på turné och turista med den i Sverige. Sova i den. Spela in blandband till bilstereon. Kära nån vad vackert det hade varit. 

Funderade på vad dessa gamla byggnader är för något. Är det kontor, eller lägenheter? Gissar mer på det första alternativet, men blir osäker ju mer man tänker på't. Har ju ingen som helst aning vad det är för företag som hänger där om så skulle vara fallet. 
 
 
Tog en sväng genom Trädgårdsföreningen för att titta på blommor och folk. Där inne var det full parra på de allra flesta. Flera små träningsgrupper överallt som gjorde olika övningar, både med och utan redskap. Helt rätt tycker jag, varför ska man stå inne på ett gym och träna när man kan vara utomhus? Älskar parker. Där händer allting.
 
 
Titta så det blommar! Det är som en målning allting...
 
 
Den här sommaren hoppas jag på mycket parkhäng i Göteborg. Det ligger ju så nära Surte, det är så lätt att ta sig in till centralen och därifrån promenera. En kaffetermos och en tunnbrödsrulle så är allt klart! 

Ska vi säga så? Ja. Bra.
Harre gött, hääääääj! 


#1 - emma

åh mjukglass

Svar: THE BEST! <3
Josefine "JoJomen" Larsson