Josefine "JoJomen" Larsson

Badjävlar.
Torsdagen började inte så bra, men slutade desto bättre när Mathias, Sami och jag bildade en trio påväg upp till
Surtesjön för att ta ett kvällsdopp. En helt genialisk idé. 

Till skillnad från gårdagen var det inte direkt 28 grader i luften. Kanske 20, och så ska det var ett tag framöver nu säger de. Det är ju fortfarande varmt och så, men nog kändes det skillnad. Jag hade på mig en tjock tröja när jag traskade hemifrån, men så snart vi närmade oss den branta backen upp mot sjön började jag svettas rejält. Värsta träningspasset att ta sig uppför den där backen.
 
 
Mathias var peppad som fäen på bad.
Det lyste så fantastiskt fint i skogen, kändes nästan som det var på låtsas. Träden och deras blad hänger tungt över vägen och gör nästan hela backen upp till en lång tunnel. Hade kunnat stå och bara titta på det här tills solen gått ned. 
 
 
Det borde alltid lysa såhär i skogar tycker jag. 
 
 
Finns fina vandringsleder uppe kring sjön. Slingan kring sjön har jag gått många gånger under de åren jag bott här. Tror den är sisådär sju kilometer lång, och för mig som inte är någon powerwalk:are så brukar det ta en bra stund att gå den. Inte för att det gör något, det finns ju så mycket fint att titta på! Sen så är den rätt kupperad. Upp och ned, sten och grus, gräs och klippor samt många utsiktsplatser som passar bra om man har termos och bullar med sig på utflykten.
 
 
Solen var låg och skulle gå ned om någon timme, men som tur var hittade vi en perfect spot där solen fortfarande lyste för vårat kvällsbadande. 
 
 
Mathias hade med sig en flaska vin i sin hipsterpåse. Han hade sms'at tidigare samma kväll: "Rött eller vitt?". Svarade att det inte spelade någon roll. Då svarar han "Du suger". 
 
 
Vi svidade om till badkläder medan Sami höll koll på sin lilla son Maxi som plockade "sjysta pinnar". Mathias vann den där tävlingen "Försten i" (kan man ens skriva "försten"? Eller måste man skriva "Först i" för att ni ska förstå? Har ju sagt "försten" i alla mina tider. Håhå, jaja...). Snabb var han på att klättra upp i det gamla hopptornet också. 

Jag kom faktiskt ned i vattnet jag med tillslut, tack vare att jag gled på de hala klipporna nere i vattnet. Så, jag ramlade ned - men jädrar vad gött det var efter ett tag. Trodde jag inte om'et.
Upp i hopptornet kom jag också, dock var jag alldeles för feg att hoppa därifrån då jag hörde från mina grannar att några idioter varit och satt spjutliknande pinnar på olika ställen på botten av sjön. Vem gör så?!
Tänk att hoppa rakt på en sån! Fy faen.
Klättrade därför ned till första trappsteget och hoppade därifrån..........hehe. 
 
 
Men! Vi badade, och jädrar vad stolta vi var över det. Janne kom förbi en sväng och sa hej också. Fick massa iKaffe av honom också etersom Coop inte haft det i stortimentet på bra tag nu. Då blev man glad att det finns kompisar som räddar en i kaffenöden!
Janne fick ta den här bilden på mig och Mathias. "Vilka superhjältar vi är!" sa M om bilden. Kan inte annat att hålla med. Våra superkrafter är att få varandra att se snygga ut. Mycket bra power må ja säj.
Ser ni min snygga bränna också? Det syns att bikinin jag solat i tidigare har täckt brösten lite mer. Håhå, jaja.
 
 
När solen gått ned bakom klipporna tog vi på oss kläderna igen och traskade några meter bort mot fågeldammarna. Janne rullade iväg med bilen igen, medan Mathias, Sami och jag stannade kvar för att mata birdsen. Sami hade en fet limpa med sig och delade ut ett gäng skivor var till vardera. 
 
 
Kanadagässen har fått små fjäderfän till kidz! Så oerhört overkligt söta hela familjen. Gullegoz....
 
 
Sedan var det dags för Sami och Mathias att kolla in en hockeymatch, Finland mot Schweiz, så vi började traska nedåt för backen igen. Kramade sedan om varandra och sa hej då utanför Samis port.
Ungefär 97% (känns det som) av alla Surteinvånare har finskt påbrå på något vänster. Inklusive Sami och Mathias. Det har faktiskt jag med, från min farmor. Trots det kan jag inte ett ord finska, har aldrig varit där och är inte särskilt insatt i något som har med Finland att göra. Tydligen har jag massa sysslingar, pysslingar? där borta också. Hå-håj det va väldans...
 
Fin torsdagskväll. Det är viktigt att nyttja dessa sommarkvällar, tycker jag. Vill inte vakna upp en dag och känna "...and then one day you found, ten years have got behind you...". Världens bästa, men också sorgligaste låt.
 
Tack för att ni läste, HÄJ!