När jag gick på dejt.

 
Igår var det torsdag. Jag klev upp ur sängen runt 09:00 och var oerhört trött. Har haft så svårt att sova på kvällarna den senaste tiden. Somnar först vid 01:30-02:00-tiden och är en zombie när klockan ringer vid 08:30. Oftast ligger jag kvar och snoozar fram till 09, sätter på TV'n och låter ögonlocken sakta vänja sig vid ljuset från Nyhetsmorgon. 
 
 
Åt havregrynsgröt till frukost, som alla andra mornar. Mättande, billigt som fäen och asgott. 
På förmiddagen tog jag fram den här gama lådan, där jag sparar fina minnen som påminner om gamla tider, människor eller vem jag var för x antal år sedan. Allt som jag tycker är fint eller som känns lite extra helt enkelt. Konsertbiljetter, fotopass, handskrivna brev, vykort, teckningar, godispapper, kvitton, idolbilder, urklippta intervjuer om ens favoritband, festivalarmband, flyg- och tågbiljetter, kondomförpackningar, fotografier, slutbetyg, armband, en del av en trasig vinylskiva, en norsk flagga, autografer, vad jag vill uppnå-listor, presenter och annat som påverkat, betytt eller är ett minne av något eller någon. Vet inte vad jag ska göra med det, men det är fint och titta på. Ibland lite jobbigt också.
Har man hängt med mig hamnar man troligtvis i denna låda någon gång, som får se lite dagsljus en eller två gånger per år då den fylls på med nya grejer. Bra låda. Alla borde ha en sån
 
 
Den här lappen fick jag i juli 2016 när "mitt Sollebrunns-gäng" (mina allra bästa kompisar från grundskolan) kom och hälsade på mig för första gången i Surte. Vi ses inte så ofta, kanske en gång per år,
men när vi väl gör det så brukar vi ha väldigt kul.
Den här kvällen då de kom över till mig var tanken att vi skulle ut i Göteborg
och jag skulle introducera dem för andra låååång
- men det inte blev inte så. Istället hängde vi hemma hos mig och gick sedan ned till kvartetskrogen i Surte (hahaaa...) och träffade massor av Surte-profiler. Det var fint, och tjejerna verkade vara väldigt nöjda dem med. Det var även den här kvällen som Janne och jag blev ihop "på riktigt" kanske man skulle kunna säga. Det var fint. 
Så, ja - den lappen sparar jag. Blir glad i magen. 
 
 
Fyllde på lådan med lite nya grejer. Drog sedan på vinterjackan och åkte tillsammans med Janne till Bohus för att slänga massor av saker på tippen. Inte så jädrans intressant att dokumentera det så kameran fick ligga kvar hemma.
 
 
Vi kom hem och då hade det börjat mörkna. Ställde mig och började laga mat efter ett recept jag hittat på matbloggen Tuvessonskan. Tycker hon gör så jädrans goda vegetariska och veganska recept. Älskar't.
 
 
Ser inte så himla vackert ut kanske. Måste ju bero på att jag inte hade några gröna blad att dekorera min svamppanna med. Änywäy, denna lilla panna var oerhört mättande, lätt och billig att laga till. Serverade med potatismos med massa peppar i (körde i både svart-, grön och rosépeppar. Nomnom!). Recept hittar ni här !
 
 
På kvällen skulle jag in till stan för att gå på dejt. Kompis-dejt. Jag har börjat använda en kompis-app där man...tja, kan träffa nya kompisar. Det är lite som Tinder fast med kompisar (säger jag som aldrig använt Tinder, men jag tänker mig att det är ungefär samma). 
Eftersom det var ett par timmar kvar tills jag skulle åka, och jag var sjukt sötsugen så bestämde jag mig för att försöka baka semlor. 

DET var väl inte det bästa att försöka göra när man är jättesugen på godis, nervös inför kvällen och lite halvstressad. Bullarna blev skitdåliga, hårda på utsidan och degiga inuti, trots att jag följde receptet väldigt noga. Dessutom blev jag sen till min kompisträff och hittade dem inte då appen ställde till det och meddelandena vi skickade till varandra kom inte fram och så vidare. Bah.
 
 
Men! Tillslut hittade vi varandra. Här har vi Lisa, Maria och Hanna (Ida fastande tyvärr aldrig på bild) som bor lite här och var i Göteborg. Vi hade stämt träff på Jerntorgets Brygghus där de skulle ha kareoke-kväll. 
 
 
Vi beställde i baren och började direkt prata om allting. Trots att jag var ganska nervös över att träffa nytt folk och att dricka (kan ju inte dricka så mycket längre, blir så himla trött av så lite) så gick det bra och var väldigt kul. Jag är glad att jag åkte in. Sedan var det kul att testa Brygghusets kareoke. Personalen i baren satte ribban och körde igång med Håkan Hellströms Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, förstås.
 
 
Sedan var det vår tur. Vi körde två gånger om faktiskt; The Ark's Calleth You, Cometh I och ABBA's SOS. Skoj!
 
 
22:30 började vi runda av kvällen. Vi tackade för oss och gick åt olika håll. Eftersom jag pratat med Mathias under kvällen och visste att han var i stan så sprang jag till honom för ett heja på. Hans Tinder-dejt för kvällen ställde in deras träff när han åkte in mot stan, så nu satt han på Sejdeln på Andra Lång och pratade med en filosof om livet istället.
 
 
Så, trots utebliven Tinder-dejt var han ganska nöjd ändå. Under tiden han pratade med filosofen i baren tog jag över hans Tinder-konto och swajpade höger på brudarna som jag trodde kunde passa honom.
EN RIKTIG KOMPIS, DÄ Ä VA JA Ä. 

Trots att jag bara druckit en och en halv öl började jag känna mig väldigt trött och må lite illa. Dags att åka hem, men istället för att skynda oss till sista tåget hem till Surte så kom Janne och plockade upp oss och vi fick skjuts hem. Kändes bra. Somnade som en stock där hemma sedan. 

Fin kväll. Idag är det fredag och jag ligger hemma med mjukisbyxor och tänker nog inte göra så mycket mer än så i afton. Möjligtvis laga lite matlådor, för att det är skoj. Nästa vecka ska jag på kurs, sedan börjar jag på ett nytt jobb och ska vara borta ett par dagar. Så, lyssna på musik, laga mat och ta en folköl. Det blir bra det. 

Tack för ni läste. 
Ha det gött, HÄJ! 
Allmänt | |
Upp