Josefine "JoJomen" Larsson

Göteborgs naturhistoriska museum
I helgen bestämde Janne och jag oss för att åka in till Göteborg och gå på museum. Från och med den 1 januari är det gratis att besöka Naturhistoriska i Linné! Himla bra grej.
Vi råkade dock boka in vårat besök samma dag som göteborgs alla sjuttiotolvtusen barnfamiljer också hade bestämt sig för att åka dit. Ah maj gadd. 
 
 
Senast jag var här var någon gång i lågstadiet i Sollebrunns Skola. Man var så liten och ryggsäcken så stor. Mamma hade packat matsäcken som brukade innehåll risifrutti, smörgåsar och ibland lite chips. Och äppelsaft. Var beroende av den där äppelsaften.
Det var tider det.
 
 
Vi började med att kolla in en fotoutsällning av Anders Johansson. Fick nästan lite Blair Witch Project-vibbar av vissa bilder då olika installationer i skogar hade gjorts. Lite skoj var även att flera av verken var döpta efter kända låtar av bland annat Queens of the Stone Age, Monster Magnet, Metallica mfl. 
 
 
Sen började alla djur visa sig. Från små fossiler... 
 
 
...till lite större och läskiga grejer . Har någon skräckblandad förtjusning till alla de där burkarna med djur i. Det är så läskigt, men det är så intressant att stirra in i dem. Som en skräckfilm, hos en galen vetenskapsman. 

Ledsen att bilderna är lite sådär föresten. Hade gamla Bettan till kamera med mig, den som varit med typ överallt, blivit dränkt i öl på festivaler, trängts i olika handväskor och åkte senast på nyårsafton rakt ned i backen. Den har varit väldigt trogen dessa fyra år jag kånkat på den. Så, ja - bilderna är brusiga och inte så tydliga som man kanske skulle ha önskat.   
 
 
Blev fakiskt lite ledsen när vi gick runt i de stora salarna och tittade på allting. Så många djur, som vi människor sakta men säkert förgör när vi förstör skogen, haven och glaciärerna runt om i världen. Så många utav djuren här är utrotningshotade. Känns konstigt att tänka framåt. Eller vågar man det? Hur kommer det se ut då? Vilka arter är utrotade då? Eller det bara robotar överallt?
Gah. Har kollat på Black Mirror alldeles för mycket tror jag...
 
 
Blev ju lite glad av att titta på djuren också - vissa såg ju faktiskt ganska roliga ut...
 
 
 Hähä.
 
Skoj att gå på museum igen. Det var längesen. Nästa gång vill jag gå på Stadsmuseet och se Musiklivet i Göteborg-utställningen. Såg den under invigningen, stod till och med och köade utanför museet för att komma in då (herregud - det är tre år sedan redan! Crazy!). Kallt som faen var det då, och personalen kom ut och bjöd alla som stod och väntade på glögg. Det var fint. 
 
 
Några timmar senare var vi ute i friska luften igen. Hungriga. Vi tog en spårvagn vidare mot Järntorget och bestämde oss för att käka på Bishops Arms eftersom vi hade varsitt presentkort att nyttja där.
 
 
Tiden, livet, kärleken alltså. Nu har han och jag varit tillsammans i 1,5 år. 
Kära barn. Så det kan gå!
 
 
Vi kör vidare med vår vegetariska-lajfstajl, Janne och jag. Här har vi en halloumi- och portobelloburgare med tryffelmajonäs, pommes och rödkålscoleslaw. Smakade fint Speciellt coleslawen. Vill göra egen! Och egen portobelloburgare. Nomnom!
Bra spenderat presentkort. Vill du också få presentkort på Bishops Arms så kan du också gå med i deras medlemsklubb via deras hemsida. Tipstips!
 
Sedan tog vi tåget hem till Surte igen. Sov gott. Bra söndag!

Tack för att ni läste!