Världens enklaste pasta och mjukaste gubben på vinyl

Innan vi börjar, låt oss sätta på en skiva som kan gå i bakgrunden...
 
 
Så, fick bli Bobban idag. Kanske inte världens mest passade platta om man kollar ut genom fönstret. Inga softa sommar-vibbar direkt. Det har varit ett riktigt rövah-väder idag med snöblandat regn och halvstorm, ösch och fööy! Eller, kanske just därför man behöver Bob Marley idag? För att det känns näst intill omöjligt att vi ska få sommar om några månader.
Sedan så blir man ju jäkligt gó av den här plattan. Så softish, mjuk och så lugn. Perfekt bakgrundsmusik till att matlagningen (om man inte vill ha på engelska antikrundan på TV'n vill säga, men...vill man det? NAJ!). 
 
 
 
En av mina favoritplattor: Bob Marley's Kaya. MYCKT-MYCKT BRA.
Det var föresten en kille som satt med hörlurar på tåget in mot stan imorse och sjöng lite för sig själv "No womän - no craaaj". Tycker jag var fint.
 
Hoppas ni mår bra idag! Mitt psyke har faktiskt varit lite sisådär de senaste månaderna, inte skoj. Varit väldigt deppig vissa dagar, för att nästa dag vara på topp. Blir alldeles förvirrad av allt det där. Men, något som jag blir väldigt lugn och harmonisk av, förutom Bobban - det är att laga mat. Jag är så glad för det då min relation till mat inte alltid varit den mest kärleksfulla och okomplicerade, om man säger så. Har skrivit om det förr, men det tåls att tas upp igen då ämnet ständigt är aktuellt. 
Hur som haver - här är min lunch...
 
 
 
Jag köpte hem kapris för några dagar sedan. Har ett svagt minne av att jag tycker om det, men det var så längesen jag åt det och kommer därför inte riktigt ihåg hur det smakade, inte helller hur stora eller små de ska vara eller vilket märke som är bäst. Så jag chansade. Hittade inget ekologiskt alternativ, så det gick bli den här.

Idag kände jag för att göra något med kapris till lunch, så jag googlade kort och gott "kapris recept". Hittade ett recept på en enkel vegetarisk pasta. 
 
 
 
Här är ingredienserna! Kapris, tomater, vitlök, oliver och vitt vin (är så lycklig att jag börjat använda vin i mat, det blir så jädrans gott!). Plus timjan, spagetti och parmesan (om man vill), som inte kom med på bild. I receptet skulle det även vara bacon i, men eftersom jag bara käkar vegetariskt här hemma och därmed inte hade någon bacon hemma så skét jag i det helt enkelt. 
Hade massor av körsbärstomater som började bli lite rynkiga. Min pöjk slänger dem direkt om han hittar en sån, men eftersom jag gråter lite inombords varje gång jag slänger mat så tänkte jag använda dem i receptet. 

Inte så mycket ekologisk matpörr i denna bilden, förutom tomaterna och vitlöken då. Men men...
Hoppas det går bra ändå. 
 
 
 
Det är så fint med tomater i olika färger. Ser ut som små godisar. Gillar de mörkröda/gröna mest. Ser förvisso ut som ett uschligt blåmärke i färgen, men de är snygga att titta på i alla fall - och vi äter ju mö med ögonen. Right? Right. 
 
 
 
Började med att sätta på pastavattnet. Det tar sån lång stund att koka upp då min spis inte är den modernaste (sorry för ett uppbränt spislock där by the way, titta inte på den för mycket så går det nog bra att forstätta läsa inlägget). Därefter finhackade jag vitlöken och stekte den i lite olivolja. Inte för länge, då blir den ju besk och inte så god. Nu brydde jag mig inte om att kolla "stammen" i mitten av vitlöken, den kan ju vara lite bitter för dem som är riktigt petiga - men...det är inte jag. Schoff schoff - fräs fräs! 
 
 
 
Sedan slänger/häller/kastar (inte det sista kanske, kan svätta och bli klibbigt och kladdigt dåh = jobbigt, tråkigt och dålig stämning) de andra ingredienserna. I vilken ordning spelar ingen roll. Det ska liksom stå och götta ihop sig så att det blir lite som en sås. Icke förglömma att smaka av då och då och smaksätt med salt och svartpeppar. 

Så får de tå och puttra på mellanvärme (mellanvärme - kan man ens säga så? Äh, ni förstår - inte högsta och inte lägsta tempratur). 
 
 
 
Och när pastan kokat klart, fram med ett durkslag, häll bort allt pastavattnet - sedan häller jag pastan i stekpannan med min sås, river ned lite parmesanost och blandar ihop allt. 
Lägg upp på nå tjusig tallrik och riv över ytterligare parmesan. FÄRDIIIIG! som man sa när man var liten...
 
 
 
Världens enklaste, men så gott. Nästa gång jag gör den tänker utveckla den med lite färsk chili och basilika. Kanske svamp? Chili- och vitlöksstekta champinjoner är så jädrans gott.
När jag serverade rätten tog jag lite chiliflakes och ytterligare svartpeppar. Gott gott. 
Vill ni ha originalreceptet så hittar ni det här. 

Pjuh. Tog lite väl lång tid att få till det här inlägget då jag försöker lära mig att jobba i lightroom istället för photoshop när det kommer till bildredigeringen. Pendlar lite mellan de olika programmen just nu och lär mig nya grejer hela tiden. Tycker mycket om Lightroom, men det tar lite tid att hitta och komma ihåg allt. 

Nu ska jag diska och ta hand om köket. Fan va SKÖJ. 
Tjoff tjoff...
 
 
 
 
 
Allmänt, Matlagning | Mat, Musik, Vinylskivor | |
Upp