En ensam Volvo sliter i motvinden på Tjörnbron

Det är tisdageftermiddag. Himlen är lika grå nu som när jag kom hem från jobbet tidigare imorse, strax innan klockan 08:00. Med tunga kängor försökte jag så tyst som möjligt öppna och kliva in genom ytterdörren för att inte väcka Janne som fortfarande låg och sov...trodde jag.
Så snart som jag kommit in i köket och ställt ned mina grejer kom han och kramade om mig.

Nu är han inte här längre, och det kommer han inte vara på fyra veckor. Istället kommer han vara i USA.
Kommer spela fort, snabbt och mycket när han turnerar med Dark Funeral. 
Här i Surte är det -2 grader, i Los Angeles 18.
Janne kommer tillbaka till Sverige lagom till första tussilagon blommar uppe vid Surtesjön, hoppas jag. 
 
 
Jag har fått två nya extrajobb inne i Göteborg sen sisådär två-tre veckor tillbaka. Jag är så glad för det. Ingen klump i magen eller nervositet när jag är där, tvärtom - jag ser fram emot att gå upp på morgonen och göra ordning mig för jobbet. Bryr mig ens knappt hur jag ser ut. 
Tänk att det kan vara så. Tänk att man kan få känna så.

Det kändes så längesen som jag utförde något jobb utan att känna mig lite illa till mods eller lite stressad och obekväm, även inom mitt eget företag där jag jobbade dagligen med fotografering, grafisk design och att skriva.
För, det har inte känts bra på ett tag - och så ska det ju inte vara. 
 
 
Istället för en känsla av lust, frihet och ro när jag jobbat med mitt företag
- så uppelever jag stress, osäkerhet och ett ständigt ifrågasättande av mig själv. Varför gör jag det här? Vill jag verkligen det? Och vem är jag om jag inte gör det?

Kreativiteten och ideerna som sprutade och kom spontat förr, de är borta. Det är som någon slagit på ett lock. Hur gör man nu igen när man tar en bra bild, hur kan man göra med den här postern, hur ska jag placera det här föremålet för att det ska bli bra?

Vad är min grej? För det jag en gång hade har jag tappat bort och hittar inte igen. Och det är oerhört frustrerande och samtidigt väldigt sorgligt att känna det, eftersom det där var en så stor del av mig. Det där kreativa. Men nu orkar jag inte. Det triggar bara igång så mycket jobbiga känslor inom mig. Det är som en artist som inte kan skriva några låtar längre, eller en konstnär som inte kan måla tavlor längre. Det går inte skapa något. Och jag är beroende av mitt skapande i mitt arbete.

Jag kommer inte längre ihåg varför jag började. Har tappat bort mig på vägen.
Och det i sin tur gör mig splittrad i min vardag också. Det pågår en ständig karusell runt i mitt huvud där allting flyger kring mitt huvudet. Där flyger ett kompisgäng, där flyger ett jobb, där flyger ett företag, där flyger ett hus, där flyger en lägenhet, där flyger en hund, där flyger en katt, där flyger en relation, där flyger familjen...
och här sitter jag och stirrar tomt framför mig och vet inte vem jag är, vart jag är påväg eller vad jag vill göra. 

Den där jävla ångesten och stressen inom en, tror det var den som tillslut brottade ned mig där på juldagen och gjorde mig sängliggandes utan att orka äta, dricka eller stå på benen. Det var den som gjorde att jag hamnade på akuten på Kungälvs sjukhus, men som inte visade sig på några provresultat och gjorde så att jag nio timmar senare fick vingla längs en kall och hård korridor hem till Surte igen. Ångest eller stress visas inte genom ett blodprov.
 
 
 
För ett tag sedan så bestämde jag mig för att söka till andra "vanliga" jobb och inte åta mig några uppdrag som jag kände mig osäker på. Alla bokade bröllopsfotograferingar jag har ska jag genomföra (från och me i mitten på april och fram till augusti har jag tio stycken bröllopsfotograferingar) Jag tar inte åt mig några jobb som jag känner att jag inte klarar av eller mentalt orkar genomföra.
Men, är det en förfrågan som får mig att må bra och jag känner starkt för - då gör jag det. 

Och att faktiskt ha företaget och fotograferingen som en bisyssla,
det känns så oerhört befriande. Jag har aldrig varit så lättad i hela mitt liv som när jag bestämde mig för det. Jag säger inte att det för alltid kommer att vara så - men det kommer vara så nu och för ett tag framöver, för det kommer jag må så mycket bättre av.

Att även få skriva av sig detta är också något jag mår så mycket bättre av. 
Har ju döpt bloggen lite schlappt och lätt till "Gött käk och bra musik" - och på tal om det ska jag äta ägg och lyssna på Spotifys rekommendationer för mig för den här veckan. Det får avsluta det här inlägget.

Föresten,
har ni pocherat ägg någon gång? Det är as-gott och plätt-lätt. 
Ska visa er nästa gång.
Och tipsa om bra musik.
För det tycker jag är skoj.
 
Harre gött, HÄJ! 
Allmänt | |
Upp