En ensam Volvo sliter i motvinden på Tjörnbron

Det är tisdageftermiddag. Himlen är lika grå nu som när jag kom hem från jobbet tidigare imorse, strax innan klockan 08:00. Med tunga kängor försökte jag så tyst som möjligt öppna och kliva in genom ytterdörren för att inte väcka Janne som fortfarande låg och sov...trodde jag.
Så snart som jag kommit in i köket och ställt ned mina grejer kom han och kramade om mig.

Nu är han inte här längre, och det kommer han inte vara på fyra veckor. Istället kommer han vara i USA.
Kommer spela fort, snabbt och mycket när han turnerar med Dark Funeral. 
Här i Surte är det -2 grader, i Los Angeles 18.
Janne kommer tillbaka till Sverige lagom till första tussilagon blommar uppe vid Surtesjön, hoppas jag. 
 
 
Jag har fått två nya extrajobb inne i Göteborg sen sisådär två-tre veckor tillbaka. Jag är så glad för det. Ingen klump i magen eller nervositet när jag är där, tvärtom - jag ser fram emot att gå upp på morgonen och göra ordning mig för jobbet. Bryr mig ens knappt hur jag ser ut. 
Tänk att det kan vara så. Tänk att man kan få känna så.

Det kändes så längesen som jag utförde något jobb utan att känna mig lite illa till mods eller lite stressad och obekväm, även inom mitt eget företag där jag jobbade dagligen med fotografering, grafisk design och att skriva.
För, det har inte känts bra på ett tag - och så ska det ju inte vara. 
 
 
Istället för en känsla av lust, frihet och ro när jag jobbat med mitt företag
- så uppelever jag stress, osäkerhet och ett ständigt ifrågasättande av mig själv. Varför gör jag det här? Vill jag verkligen det? Och vem är jag om jag inte gör det?

Kreativiteten och ideerna som sprutade och kom spontat förr, de är borta. Det är som någon slagit på ett lock. Hur gör man nu igen när man tar en bra bild, hur kan man göra med den här postern, hur ska jag placera det här föremålet för att det ska bli bra?

Vad är min grej? För det jag en gång hade har jag tappat bort och hittar inte igen. Och det är oerhört frustrerande och samtidigt väldigt sorgligt att känna det, eftersom det där var en så stor del av mig. Det där kreativa. Men nu orkar jag inte. Det triggar bara igång så mycket jobbiga känslor inom mig. Det är som en artist som inte kan skriva några låtar längre, eller en konstnär som inte kan måla tavlor längre. Det går inte skapa något. Och jag är beroende av mitt skapande i mitt arbete.

Jag kommer inte längre ihåg varför jag började. Har tappat bort mig på vägen.
Och det i sin tur gör mig splittrad i min vardag också. Det pågår en ständig karusell runt i mitt huvud där allting flyger kring mitt huvudet. Där flyger ett kompisgäng, där flyger ett jobb, där flyger ett företag, där flyger ett hus, där flyger en lägenhet, där flyger en hund, där flyger en katt, där flyger en relation, där flyger familjen...
och här sitter jag och stirrar tomt framför mig och vet inte vem jag är, vart jag är påväg eller vad jag vill göra. 

Den där jävla ångesten och stressen inom en, tror det var den som tillslut brottade ned mig där på juldagen och gjorde mig sängliggandes utan att orka äta, dricka eller stå på benen. Det var den som gjorde att jag hamnade på akuten på Kungälvs sjukhus, men som inte visade sig på några provresultat och gjorde så att jag nio timmar senare fick vingla längs en kall och hård korridor hem till Surte igen. Ångest eller stress visas inte genom ett blodprov.
 
 
 
För ett tag sedan så bestämde jag mig för att söka till andra "vanliga" jobb och inte åta mig några uppdrag som jag kände mig osäker på. Alla bokade bröllopsfotograferingar jag har ska jag genomföra (från och me i mitten på april och fram till augusti har jag tio stycken bröllopsfotograferingar) Jag tar inte åt mig några jobb som jag känner att jag inte klarar av eller mentalt orkar genomföra.
Men, är det en förfrågan som får mig att må bra och jag känner starkt för - då gör jag det. 

Och att faktiskt ha företaget och fotograferingen som en bisyssla,
det känns så oerhört befriande. Jag har aldrig varit så lättad i hela mitt liv som när jag bestämde mig för det. Jag säger inte att det för alltid kommer att vara så - men det kommer vara så nu och för ett tag framöver, för det kommer jag må så mycket bättre av.

Att även få skriva av sig detta är också något jag mår så mycket bättre av. 
Har ju döpt bloggen lite schlappt och lätt till "Gött käk och bra musik" - och på tal om det ska jag äta ägg och lyssna på Spotifys rekommendationer för mig för den här veckan. Det får avsluta det här inlägget.

Föresten,
har ni pocherat ägg någon gång? Det är as-gott och plätt-lätt. 
Ska visa er nästa gång.
Och tipsa om bra musik.
För det tycker jag är skoj.
 
Harre gött, HÄJ! 
Allmänt | | Kommentera |

Tips - bästa folkölen!

Man vill ju inte vara den som blir trött, yr, illamående och behöver åka hem från en utekväll efter sisådär 1,5 öl när klockan ens blivit 21:00. Vi ska ju ha roligt och vara tillsammans ikväll, sjunga kareoke för bövölen! Framförallt vill man inte vara den som ligger i fosterställning och kramar toastolen hela dagen därpå (let's not talk about that, det blir inte mysigt...).

Jag har den senaste tiden blivit så känslig för alkohol och trött av väldigt lite att jag numera kallas för "Apan" av mina kompisar efter att det här klippet cirkulerat på sociala medier. Apan är söt förvisso, så det gör inget.
Och, självklart - man behöver inte dricka alkohol för att ha roligt, jag vet. Men, jag gillar ju öl. Framförallt är det så himla kul då det finns så många olika sorter, varianter och bryggerier att prova nu överallt. Ölprovningar är jättemysiga och det är så fascinerande hur man kan smaksätta öl på så många olika sätt. Därför känns det tråkigt att däcka innan man ens hunnit dricka klart sitt första glas. 
Kanske jag borde gå och kolla upp om det är något konstigt i min kropp som uppstått, om jag blivit extra känslig av någon anledning eller så...ja, jag vet inte.
 
Men, på tal om detta då - folköl, det är oerhört underskattat tycker jag. Dessutom känns det som att det är något som fler och fler bryggerier lägger ned lite energi och engagemang kring; att brygga riktigt god folkis. Därför blev jag så himla glad när jag läste på Beernews att det ska komma en FOLKÖLSBUTIK (hör ni?!) till Göteborg. Det är ju HELT fantastiskt. 
 
När, hur och var i Göteborg är ännu inte bestämt, men jag hoppas verkligen det blir av. Känner att jag kommer bli deras trognaste kund. Håhå. Ni kan läsa mer om det här. 
Men, på tal om folköl så vill jag i detta inlägget tipsa om min absoluta favorit som jag upptäckte förra året på Bengans i Göteborg. På bilden ovan är jag och min pöjk på Every Vinyl Tells a Story (världens roligaste grej om man gillar vinyl och musik!) på Bengans Café, ätandes någon färskostpizza med grillad paprika, hickorymarinerade champinjoner, ruccola och rödlök - och så denna fina folkis till.
 
Ta-daaah! Här har vi den. Odd Islang Brewing Folkale, 3,5%. Fin vah? De är de gamla In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson som gått ihop och startat detta microbryggeri. Peter är även delägare av restaurangen 2112 på Magasinsgatan i Göteborg. Smakar så mycket utan att bli jobbig, men heller inte för mesig som folköl ibland kan vara. Känns lite lyxig faktiskt. 
 
Så vitt jag vet så finns inte denna folkölen på systembolagen, utan i utvalda få matvarubutiker i Göteborg samt Folkölsbutiken i Stockholm. Däremot har Odd Island flera andra öl-sorter (har inte testat de andra, så kan inte ge några góa rekomendationer på dem ännu tyvärr) som finns på Systembolaget (mhm, kanske är det beställningsvara? Får kolla upp det...) samt på tapp på några pubar och barer i stan. För att se vilka sorter som finns kan ni kolla in deras hemsida, och för att ha koll var de finns att köpa så kan ni hålla ett öga på deras instagram
 
 
ELLER! Så kan man beställa från någon käck matkasse, som jag gjorde. Jag kom över en rabattkod som gav mig några hundralappar rabatt på när jag handlade från Mat.se. Och i mitt scrollande så hittade jag dem där. Så glad för detta. Hallelujah! 
 
Och som ni ser på etiketten på burkarna så kom ju den här folkalen på en fin silverplacering när Svenska Öl- och Whiskymässan 2017 hade en omröstning om de bästa alkoholfria-/alkosvaga ölsorterna på mässan. Vann gjorde den här, den måste jag också testa någon gång. 
 
Bra inlägg för en fredag. Har faktiskt inte planerat in något i helgen, så...vad som helst kan hända. En folköl på det kanske?

Tjoff tjoff!
 
Allmänt, Tips | Göteborg, In Flames, Öl | | Kommentera |
Upp